Back to top

Соларен панел за фотокапани и ловни камери

Ловни камери 20.06.2021 0 comments

Спестявай с всеки следващ заряд

Знаете ли, че можете да осигурите пълна автономност на вашия фотокапан със соларното зарядно ?

Соларните панели са един страхотен неизчерпаем източник на енергия от слънцето и тяхната работа по никакъв начин не замърсява околната среда. В същото време произведеното количество електроенергия е напълно безплатно. Слънчевите панели имат редица предназначения, но малко хора се сещат за тях, когато се сблъскат с ограничения свързани с електрозахранването на някое устройство. 

Повечето модели ловните камери на пазара се захранват със заменяеми АА батерии или презареждащи се Li-Pо батерии. С колкото и голям капацитет на батериите да разполага ловната камера, идва момента в който си давате сметка, че батерията има нужда от замяна. Обикновено трябва да замените батериите на всеки 30 дни. Освен неудобството да пътувате до мястото където сте разположили фотокапана, трябва да купувате и батерии всеки път като се наложи да замените старите батерии с нови. Вече има трайно и практично решение за този проблем.

Solar PRO e слънчево зарядно устройство с ниска консумация на енергия, икономичност и трайно захранване. Предназначено както за фотокапани 4G PRO Ultra Power Серия, така и за ловните камери от 4G PRO Серия и 2G PRO Серия. Независимо къде монтирате камерата – вилата, ловно стопанство, земеделски площи, животновъдни ферми или гората, получавате непрекъснато захранване. Вече не е нужно да заменяте батерията.

Благодарение на вградената литиево-полимерна батерия с капацитет от 2400MAH, вашият фотокапан  ще използва соларното зарядно като приоритетен източник на енергия. В случай че напълно се изтощи вградената батерия в слънчевото зарядно Solar PRO, фотокапанът ще премине към собствения си източник на енергия.

Solar PRO e изработен от водоустойчив материал – IP54 стандарт за водоустойчивост, издържа на екстремни температури, в границите от -30 до +70 градуса. Напълно безопасен слънчев панел, със сертификати за качество CE, FCC, RoHS.

Колко време ще е необходимо, за да си възвърна инвестицията от закупуването на слънчево зарядно?

Можете да спестите средно 60 лв. на година от непрекъснато закупуването на АА алкални батерии. И това само ако използвате активно фотокапана за период от 6 месеца. При средна цена от 1.50 лв. за брой алкална батерия Duracell и необходимостта от замяна на 8 броя батерии на всеки 30 дни, ще си възвърнете инвестицията от закупуването на слънчевото зарядно Solar PRO за половин година. Средногодишното количество на слънчево греене за България е 2 150 часа. При такова слънцегреене можете да се възползвате активно от слънцето като източник на електрозахранване за около 6 месеца.

Колко важна е ориентацията на соларното зарядно за най-добрия възможен добив на слънчева енергия?

За да се използва пълноценно потенциалът на Solar PRO панела, трябва да бъде ориентиран в посока на най-силната слънчева радиация. Това означава, че в най-добрия случай слънчевият панел трябва да е обърнат на юг. Добрите резултати обаче могат да бъдат постигнати и с ориентация от източна или западна посока – като западната посока е по-подходяща от изложението на изток. Това се дължи на факта, че външните температури се повишават следобед и следователно коефициентът на поглъщане е по-добър в западна посока.

Кои са съвместимите модели соларни зарядни устройства за фотокапани 4G Ultra Power, 4G PRO и 2G PRO Серия?

Има доста голямо разнообразие от соларни зарядни устройства, които по спецификации и технически параметри са съвместими с фотокапаните от нашите серии. Добре е да отбележим, че Solar PRO е преминало сертификати за качество и защита CE, FCC, REACH, RED, RoHS, като към това добавим и IP54 стандарт за водоустойчивост и огромната вградена батерия в соларния панел, вече знаете защо се отличава от други китайски аналози на пазара. Можете да научите повече за соларния панел Solar PRO и актуални цени ТУК.

Публикувай коментара

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *